úterý 8. září 2015

Víkend

opět volný víkend,
                                    tak proč ho nevyužít k výletům a návštěvě svých blízkých :-)
 
Nejprve jsme navštívili Braunův betlém, který se nachází v areálu Nového Lesa u Kuksu. Je to unikátní barokní  sochařsko - krajinářská realizace. Vytvořena v letech 1718 - 1732 za účasti sochaře Matyáše Bernarda Brauna. Nachází se v Královéhradeckém kraji mezi městy Dvůr Králové nad Labem a Jaroměří. Od roku 2002 je areál chráněn jako národní kulturní památka.
 K betlému jsme došli přes Křížovou cestu- pro mne trochu neobvyklou, ale určitě zajímavou















celý betlém je umístěn v nádherném lese, opravdu hodně síly jsem tam dočerpala





další cesta nás zavedla k největší dělostřelecké tvrzi  Stachelberg, přiznám se bez mučení- uvnitř jsem já nebyla, nechtěla jsem svoji klaustrofobii pokoušet. Moc ráda jsem dělala hlídací babičku. K naší pouti po Trutnovsku se k nám přidali naši mladí s princezničkou.




krásná rozhledna  Eliška






sobota nám s počasím přála, zato neděle nám ukázala, že jsme přece jenom blízko Krkonoš. Tak jsme zůstali u mladých a prochodili krásná místa Trutnova ( a že jich tam je ) a prošli jsme si krásný jarmark na náměstí







V tomto kraji už rostou houby :-) 
Moc se omlouvám, jestli tento příspěvek byl moc dlouhý, ale za ty dva dny jsme toho tolik nádherného viděli a mnoho krásného zažili. Hlavně jsme si užili krásné chvilky s naší princeznou. Dělá neskutečné pokroky a každá návštěva je pro nás neskutečně jiná :-)
Přeji Vám krásný zbytek dne a děkuji za nakouknutí.

           Zdena                       

P.S. poněvadž moje stránky hodně zlobily, ( a bohužel jsem přišla o Vaše komentáře ) tak mám nové a zatím jsme ve fázi přeměny,tak snad se Vám bude u mne líbit - VÍTEJTE








2 komentáře:

  1. Zdeni, tak pro mě docela známá místa :-) V Braunově betlémě už jsem dlouho nebyla a na Stachelbergu taky jen venku :-) Když vidím památník v Trutnově, tak si vzpomenu, jak jsem Natálii vynesla po těch úzkých schodech nahoru a druhý den se nehla :-))) Ale to už bude 10 let :-) Moc se mi líbí, jak na ty gepardy u Uffa reagují pejsci štěkají a ono nic....A houby ty teda u nás bohužel nerostou...A princeznička je krásná :-)) Hetzký den :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Však jsem si na tebe vzpomněla, že to tu určitě vše znáš :-) Škoda že se nám pokazilo počasí, stihli bychom toho více. Tak zase příště.
    Měj se moc hezky Zdeni :-)

    OdpovědětVymazat