pátek 9. října 2015

Retro víkend

před nadcházejícím víkendem se moc ráda ohlédnu zpět . Minulý víkend se v Pardubicích konalo- 
                                        Retro  městečko
počasí o víkendu bylo krásné- tak proč nevyrazit :-)

Bývalá vojenská kasárna se přeměnila na městečko z dob dávno minulých. Na tuto dobu si však ale moc dobře pamatuji. Statické a aktivní setkání spolků, muzeí a jednotlivců v oboru historické, veteránské, vojenské a branně-bezpečnostní techniky s dynamickými ukázkami. Programová účast složek integrovaného záchranného systému státu a sborů dobrovolných hasičů. Návštěvnické zaměření na rodiny s dětmi a širokou veřejnost včetně bezbariérového přístupu a sociálního zabezpečení. Kombinuje jednotlivé programové bloky v kontrastu minulosti-retro se současností. Posiluje důraz na dětské aktivity, lokální soutěže kombinované s centrální celoplošnou aktivitou.














Odpoledne jsme si opravdu užili ve vzpomínkách. Vím,že každá doba má své kouzlo- toto ohlédnutí se městečku Pardubice opravdu vydařilo.
Přeji Vám krásný víkend a děkuji za nakouknutí .
 Zdena





9 komentářů:

  1. Zdeničko, rozumím, že my, co něco pamatujeme, jsme měli radost, že jsme vzpomínali. Ale jak se na to tvářili ti "mladí"?

    OdpovědětVymazat
  2. Libuško, městečko bylo zajímavé asi pro všechny. Pro mrňavé a mladé tam bylo opravdu mnoho akcí i s výkladem. Jejich výrazy byly občas k úsměvu, ale je to moc dobře vědět a dozvědět se víc.
    Měj se moc hezky☺

    OdpovědětVymazat
  3. Zdeni, tak sis koukám pěkně zavzpomínala :-D Ať vidí, jak se teď mají dobře...nebo my jsme se měli dobře :-D :-D Hezký víkend :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Zdeni.moc děkuji. Vzpomínka to opravdu byla☺ a pro mne příjemná.Každá doba má své pro a proti😁. Měj se moc hezky.

    OdpovědětVymazat
  5. Tedy skvělá alce :o)
    Měj se Zdeni moc hezky.Martina

    OdpovědětVymazat
  6. Zdeni, já mám moc ráda nahlédnutí do minulosti. Už jsem asi taky retro.:-) Podle mých dětí je i moje zahrádka retro, protože se tam snažím mít kytičky našich babiček. Ale mě to neva, mě to baví. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Janinko jsme na tom stejně, moc ráda vzpomínám na svoji babičku a mnoho věcí dělám podle ní.Ale asi by se moc divila kdyby tu s námi byla.☺

    OdpovědětVymazat