středa 15. června 2016

Dvě Gé

první Gé značí      


                                 Giveaway u Helenky

                               

 její nádherný blog oslavil šesté narozeninky a Helenka vyhlásila soutěž o krásné ceny.  
 Helenko ještě jednou tvému blogu přeji mnoho dalších krásných příspěvků a mnoho spokojených    návštěvníků. A pokud chcete nakouknout tak                   http://helenshomehelensworld.blogspot.cz/



druhé Gé  značí Geocaching

je to hra na pomezí sportu, která spočívá v použítí navigačního systému GPS při hledání skryté schránky nazývané cache ( v češtině keš - od toho odvozené - keškování ) .Člověk zabývající se geocachingem bývá označován slovem geocacher, česky též geokačer. :-) Po objevení  kešky a zapsání do logbooku ji nálezce opět uschová a zamaskuje.
Při hledání kešek se vždy o určitém místě dozvíme čím je výjimečné či zajímavé. Občas se při hledání hodně zapotíme, ale nález je vždy odměnou.


někdy jsou zavěšené na větvích


někdy jsou opravdu nenápadné - maličké
( tento nalezený šroub jsme si chtěli vzít domů, až po chvíli hraní - šroubování jsem pochopila, že je to ta dlouho hledaná keš :-) )


někdy jsou větší - takzvaně - kyblíkové 


někdy jsou na místech kde šla dávná historie


a vždy potkáte milé lidičky a poznáte místa které bychom jinak nenavštívili.
K vyčištění hlavy moc krásná hra :-)


Na závěr bych Vám všem které jste mi v posledních dnech držely palečky chtěla moooc poděkovat.
Vše jsem zvládla dobře, sice mne na podzim čeká operace ( ale to je tak strašně daleko ), ale už teď mne opět baví život :-). A opět se vrhám do mého milovaného tvoření.
Mějte krásný den a děkuji za nakouknutí.
Zdeňula

14 komentářů:

  1. Zdeni, to je vážně hodně zábavné to keškování :-)) A vám to teda jde :-) No my ti zase budeme držet pěstičky a všechno bude v pořádku :-)) Dnes byla na zákroku Jíťi Mayla a jsou z toho špatné obě.... Měj se moc hezky a těším se na co vytvoříš, než se vrátím papa♥♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni je to báječné odpočívání. Teď posledně jsme jich našli sedmnáct☺..Moc děkuji, jsem ráda že vás mám❤.Určitě to holky zvládnou, držím palečky tentokrát já... Budu se těšit a užijte si dovču. Pa❤❤

      Vymazat
  2. Měla jsem v práci kolegu, který keškám úplně propadl. Snad ve všech volných chvílích hledali a hledali. Zapojil i pětiletou dceru a všichni si to náramně užívali. Zábava je to určitě moc fajn, výlety do přírody a poznávání nových míst, na která by se člověk jinak ani nedostal ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi to mi to nepřeháníme, opravdu pokaždé na pohodu☺.Máš pravdu občas jsou to místa kam bychom jinak nejeli. Měj se moc hezky. Z❤

      Vymazat
  3. Už jsem o tom keškování hodně četla i slyšela, ale stejně si to dost dobře nedovedu představit. Hlavně musíš mít dobré nohy při tom chození cestou necestou a hlavičku, abys mohla rozlousknout všechny záludnosti. Je dobře, že děláte něco pro zdravý pohyb. Hodně štěstí nejen v tomto, ale i na tu podzimní operaci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Libuško moc děkuji, jsi moc milá.
      Občas jsou to místa zapeklitá, ale do nebezpečí se nepouštíme. Ale je fakt, že se občas dosti nechodíme.
      Měj se moc hezky, pa❤❤

      Vymazat
  4. Zdeničko, je to moc hezká zábava, znám lidi, kteří tím doslova žijí :o) Rozhodně při hledání vidíte spoustu zajímavého!
    Moc děkuji za reklamu a přeji příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko keškovaní máme moc rádi a spojené s motorkama je to stále jen odpočinek. Nepřeháníme to☺.
      Helenko, však si ji můžete zasloužíš. Měj se moc hezky, pa ❤❤❤

      Vymazat
  5. Zdeni kešky nesbírám, ale díky keškařům v rodině jsem navštívila místa, kam bych jinak nešla. Díky tomu jsem si prošla biatlonový areál v Letohradu. Normálně bychom jeli kolem a vůbec nezastavili. Těch míst je mnohem víc, ale jsem biatlonový fanda, tak to pro mě hodně znamenalo.
    Přeji ti hlavně zdravíčko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Alenko moc ti děkuji.
      Také občas nacházíme úsměvná místa a hlavně místa kde bych poklady nehledala☺..Krásné a zábavné je hledat kešky i v zahraničí na dovolené. Ty jsou takové bonusové.
      Alenko měj se moc hezky a přeji ti krásné dny. Z❤

      Vymazat
  6. Keškám propadla moje dcera a její přítel. Vloni jsem jednu s nimi hledala, chodili jsme kolem a kolem, až tehdy sotva pětiletý vnuk ji objevil. Nestačili jsme se divit, jak byla šikovně maskovaná, že jsme kolem ní chodili a nemohli ji najít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas jsou to mršky zapeklité. O to víc je pak radosti z nálezů. Moc děkuji a přeji krásný víkend. Z❤

      Vymazat
  7. Zdeni, moc toho o keškování nevím. Syn mé kolegyně se tomu také věnuje. Věřím, že je při tom zábava a člověk si vyčistí hlavu a zapomene na starosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko napsala jsi to moc krásně. Vypnout a zapomenout na každodenní starosti. Očista hlavy je potřeba. Z❤❤

      Vymazat